Skip to content Skip to footer

Overdragelse af partnerskab i Paraguay til Pinsekirken i Korsør.

[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][trx_title type=”5″ align=”left”]Paraguays bruttonationalindkomst er oversteget Udenrigsministeriets grænse for projektstøtte. Det betyder at IAS ikke kan søge om flere midler til skoleprojektet i landet, og derfor overdrages partnerskabet til Pinsekirken i Korsør.[/trx_title][vc_column_text css=”.vc_custom_1527668738295{margin-top: 3% !important;}”]IAS har siden 2003 samarbejdet med CEFIF (Centro de Formación Integral

Filadelfia) i Paraguay for at styrke arbejdet med forskoler i regionen Misiones. Gennem lærertræning og etablering af forældrestøttegrupper, bliver børn i forskolealderen hjulpet ind i skolesystemet. Samtidig arbejder CEFIF med at påvirke beslutningsprocesser på regeringsplan for at sikre bedre vilkår inden for uddannelsessystemet.

Udenrigsministeriets grænse for projektfinansiering følger landenes bruttonationalindkomst (BNI). Paraguays BNI er nu oversteget grænsen, hvilket betyder at IAS ikke kan søge om flere midler til projektet. For at sikre fortsat støtte og engagement fra dansk side, er partnerskabet nu overdraget til Pinsekirken i Korsør. For selvom landets BNI er øget, er der stadig fattigdom og stort behov for fortsat at styrke børns muligheder for skolegang.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][trx_title type=”6″ align=”left”]Motivation og stærke relationer[/trx_title][vc_column_text]Pinsekirken i Korsør har fulgt og støttet projektet i Paraguay i mere end 15 år, men det er først nu, at de går ind i rollen som partner og kontaktmenighed. Preben Westh, der er præst i kirken, fortæller at de vil rejse midler til arbejdet i CEFIF og den tilhørende lokale kirke, og at de løbende vil informere om deres arbejde i Danmark.

”Vi ser det som en velsignelse for os som kirke at være involveret i missionsarbejde. CEFIFs arbejde er en inspiration for os, og de er også med til at støtte os igennem deres forbøn og relation”, siger Preben Westh.

CEFIF drives af ægteparret Mariana Laniec de Romero og Pablinos Romero. Det er en social afdeling under pinsekirken Iglesia Evangelica Filadelfia, som blev oprettet i 1970.

Ifølge Mariana Laniec de Romero, ser de meget frem til at have kirken i Korsør som partner.

”Vi har haft kontakt med kirken i Korsør i mange år og har også en personlig kontakt med præsten i menigheden. Vi har fået konkret hjælp til fattige familier og kirken støtter os også som familie”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1527668690526{padding-top: 5% !important;}”][vc_column][trx_quote]Vi har haft kontakt med kirken i Korsør i mange år og har også en personlig kontakt med præsten i menigheden. Vi har fået konkret hjælp til fattige familier og kirken støtter os også som familie.[/trx_quote][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1527668812581{margin-top: 3% !important;margin-bottom: 5% !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]I forhold til, hvad de som sydorganisation kan bidrage med i samarbejdet, siger Mariana Laniec de Romero, at de kan hjælpe med ophold og indlogering til de danskere, der kommer til Paraguay for at hjælpe med projektet. Derudover kan de fortælle om deres arbejde og om situationen i landet.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]IAS er ærgelige over, at det gode samarbejdet med CEFIF stopper, men er samtidig meget taknemmelige for, at Pinsekirken i Korsør har mulighed og interesse for at overtage partnerskabet. Vi glæder os til at følge partnerskabet og den fortsatte vigtige indsats på sidelinjen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Kommentar